Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: Туристичними маршрутами
Туристичні маршрути, які пропонуються гостям міста Миргород:

М. Полтава
відома всьому світові завдяки історичним подіям Полтавської битви 1709 року. Сама ж Полтавщина є духовною скарбницею, яка надихнула на творчу працю письменників Г.С. Сковороду, М.В. Гоголя, В.Г. Короленка, О.Т. Гончара та багатьох інших письменників, художників, композиторів. У цьому місті славних традицій сім музеїв: історико-краєзнавчий, Полтавської битви, космонавтики, Панаса Мирного, І.П. Котляревського, В.Г. Короленка.

Гоголівські місця. Цікавим є маршрут по місцям Полтавщини, які пов'язані з життям М.В, Гоголя або описані в його безсмертних творах.

В ході екскурсії туристи побувають:
- в с. Великі Сорочинці, де відвідають музей М.В, Гоголя та найвизначнішу пам'ятку мурованої архітектури - Спасо-Преображенську церкву, збудовану в 1732-1734 рр. У серпні гостей з усіх куточків України приймає славнозвісний Сорочинський ярмарок;
- в с. Гоголево в музеї-заповіднику М.В. Гоголя, відкритому в 1984 році на території садиби, де письменник провів дитячі роки;
- в Диканці, де оглянуть пам'ятки архітектури XVIII ст.: Миколаївську та Троїцьку церкви, родинний склеп кочубеїв, алею вікових дубів.

Дібрівський кінний завод. Заснований в 1888р. Знаходиться на відстані 12 км від Миргорода. Зараз кінний завод утримує першість в удосконаленні орловської та російської рисистих порід.

Мгарський монастир. Його було засновано в 1619 році. Головний Спасо-Преображенський собор - класичний зразок українського бароко кінця XVII ст. Поруч з монастирем курган Скорботи.

16 травня 2010

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: Туристичними маршрутами
Туристичними маршрутами

16 травня 2010


1


  Закрити  
  Закрити